Pagani predstavio novo remek-djelo – Huayra Roadster RC

Pagani predstavio novo remek-djelo – Huayra Roadster RC

Pagani je je predstavio toples verziju najagresivnije izvedbe modela Huayra. Radi se o modelu pod nazivom Huayra Roadster BC, a odlikuje ga novi look i V12 motor snage 810 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Paganijevo posljednje remek-djelo se temelji na unaprijeđenoj verziji “carbo-tanium” šasije koja ne samo da je lakša, već i nikad čvršća. Huayra Roadster BC teži svega 1217 kg, što u kombinaciji s vrhunskom aerodinamikom i snažnom motorizacijom garantira veliku zabavu za upravljačem.

Konkretnije, ovaj automobil pokreće 6,0-litreni bi-turbo V12 koji je posebno za potrebe Paganija, razvio i proizveo AMG. Snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 596 kW, odnosno 810 KS, a najveći okretni moment zavidnih 1050 Nm.

Motor je uparen sa 7-stupanjskim Xtrac automatiziranim ručnim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače. Dodajmo i da je vozilo opremljeno posebno pripremljenim Pirelli PZero Trofeo R gumama.

Vanjština je gotovo u potpunosti nova, a agresivni aero kit može proizvesti 50 kg downforcea pri brzini od 280 km/h. Svi elementi od prednjeg splittera do stražnjeg krila i difuzora su veći i dodatno optimizirani za kvalitetnija vozna svojstva. Tu je i novi ispušnu sustav sa čak šest ispušnih cijevi, od kojih dvije izlaze iz difuzora.

Iz Paganija za sada još uvijek ne otkrivaju konačne podatke o performansama ovog automobila, no za očekivati je da će svojim vozačima ponuditi brutalna ubrzanja i strašno brze prolaske kroz zavoje.

Na kraju dodajmo kako je i ovaj model ograničene serije. Točnije bit će proizvedeno svega 40 primjeraka i, navodno, svi su već pronašli svog kupca. Cijena? Prava sitnica. Oko 3,15 milijuna eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1