Ovoga tjedna svima omogućen besplatni informativni tehnički pregled vozila

Ovoga tjedna svima omogućen besplatni informativni tehnički pregled vozila

Svi vlasnici vozila mogu se ovoga tjedna javiti u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti

Već tradicionalna preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” provodit će se ovoga tjedna, od 25. studenoga (ponedjeljak) do 30. studenoga (subota) na cijelom području Republike Hrvatske i u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Dobrovoljna akcija, bez sankcija

Akcija je u potpunosti dragovoljna, a težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije – dakle, kao i na pravom tehničkom pregledu.

Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Za ovogodišnju akciju osiguran je poklon za prvih 15.000 vozača koji pristupe akciji – svatko od njih dobit će 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskih stakala.

Podijeli:
1