Ovako će izgledati novi SUV, DS7

Ovako će izgledati novi SUV, DS7

Luksuzna marka grupacije PSA Peugeot Citroën, DS će uskoro, a vjerojatno na ovogodišnjem ženevskom salonu predstaviti novi produkcijski SUV/crossover koji bi, prema svemu sudeći, trebao nositi naziv DS7 ili DS7 Crossback kao što piše na pločicama koje se mogu vidjeti na nekim fotografijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajn će biti u skladu s onim što se može očekivati od novog modela iz DS-ove linije, uz određene novosti kod maske, svjetala i sl. Interijer bi trebao biti moderno uređen i bogato opremljen, a naglasak će biti na sigurnosti, infotainmentu i kvalitetnim materijalima, kao i visokoj razini izrade.

U svakom slučaju bit će to prvi DS-ov SUV koji će se prodavati na europskim tržištima, a konkurencija će mu biti modeli poput Audija Q5, BMW-a X4 i sl. S tehničke strane ovaj će se automobil temeljiti na EMP2 platformi grupacije PSA, a od motorizacije najveći interes bi trebao izazvati štedljivi novi 1,5-litreni dizel snage oko 130 KS te najsnažnija benzinska verzija snage od oko 240 KS. Dakako, u ponudi će se naći i plug-in hibridna izvedba.

Uskoro bi trebali znati više.

Podijeli:
1