Ovako bi mogao izgledati “električni Passat”, Volkswagen ID.6

Ovako bi mogao izgledati “električni Passat”, Volkswagen ID.6

Volkswagen je nedavno odlučio za europsko tržište umiroviti modele Passat i Arteon, najvjerojatnije od 2023. godine, a nasljednik bi im trebao biti električni model mogućeg naziva ID.6, čiji su prvi renderi

Prelazak na električne automobile, sve veća popularnost SUV-ova u Europi te promjena poslovne politike Volkwagena presudili su, vrlo vjerojatno, njihovim klasičnim velikim limuzinama, Passatu i Arteonu. Do 2023. godine ovi se modeli više neće proizvoditi za europsko tržište, kako smo nedavno pisali, a zamijeniti bi ih trebao električni model – ranije predstavljen kao koncept ID SPACE VIZZION.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema informacijama koje je potvrdio razvojni šef Volkswagena Frank Welsch, za treći kvartal 2023. potvrđena je upravo produkcijska inačica ovog koncepta, kao i njezin planirani maksimalni doseg od čak 700 kilometara s jednim punjenjem baterija. Ove informacije uklapaju se u one koje znamo od ranije, a sada se doznalo i da će naziv modela vjerojatno biti ID.6, da će dolaziti u dvije inačice (kao saloon limuzina i s povišenim podvozjem).

Po veličini će biti najbliži Passatu, dok bi u unutrašnjosti, zahvaljujući modularnoj platformi za električna vozila, trebao nuditi više prostora, poput Phaetona. Još jedan razlog za stavljanje broja 6 u naziv ovog modela jest što taj broj u Kini, na najvećem svjetskom tržištu električnih vozila, ima pozitivne konotacije. Volkswagen, dakle, planira i u Europi i u Kini kupcima ponuditi ovu prostranu električnu limuzinu.

Planiraju u nju ugraditi jedan od najvećih baterijskih sustava u svojem asortimanu, kapaciteta 84 kWh, koja će se moći puniti na brzim DC punjačima snage 200 kW. U konačnici bi za samo 10 minuta modelu ID.6 moglo pridodati do 230 kilometara dosega. Prema sadašnjim podacima, Volkswagen će ID.6 proizvoditi u tvornici u njemačkom Emdenu.

Podijeli:
1