Ovaj Lexus kao dodatnu opremu ima – gramofon

Ovaj Lexus kao dodatnu opremu ima – gramofon

Luksuzni sedan Lexus IS 350 F Sport poslužio je kao osnova automobila izrađenoga početkom ove godine u Los Angelesu, vjerojatno prvoga u svijetu koji ima ugrađen gramofon koji se može slušati i u vožnji

Lexusovi su stručnjaci protekla tri mjeseca proveli u suradnji s kreativnim studijem SCPS iz Los Angelesa, a rezultat njihove umjetničko-tehnološke kolaboracije je automobil Lexus IS 350 F SPORT u izdanju koje su nazvali Wax Edition. Ovaj luksuzni sportski sedan opremljen je komadom dodatne opreme kakav još nije viđen u svijetu automobila. U njegov pretinac za rukavice, naime, Lexus i SCPS ugradili su pravi pravcati gramofon.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lexus IS 350 F Sport

Kako bi ostvarili ovu ludu ideju, morali su savladati mnoge prepreke i probleme, najvažniji od kojih uključuje vibracije u vožnji. Posebno izrađeno postolje gramofona načinili su uz pomoć 3D printera, te ga doradili dijelovima od glodanog aluminija i ugljikovih vlakana i u konačnici ga postavili na posebne amortizere koji dodatno upijaju sve neravnine po kojima bi se ljubitelji glazbe u ovom Lexusu mogli voziti. Sve je napravljeno tako da se do brzine od barem 130 km/h može uživati u glazbi s vinilnih ploča – navodno bez preskakivanja.

Testiranje otpornosti gramofona na vibracije

Gramofon je morao biti i kompaktnih dimenzija da u potpunosti stane u pretinac za rukavice visok 10-ak i dubok 33 centimetra, što je taman dovoljno da u njega stane cijela “long play” ploča promjera 30 centimetara (12 inča).

U opremi ovog glazbenog automobila nalazi se i 17 zvučnika s potpisom tvrtke Mark Levinson, ukupne snage 1.800 W, a za dodatnu promociju jedinstvenog projekta DJ-i Madlib i Kaytranada izradili su i posebnu glazbu koju je idealno, kažu, slušati baš u vožnji ovim Lexusom.

Podijeli:
1