Sada i službeno – otkazan Salon automobila u Ženevi!

Sada i službeno – otkazan Salon automobila u Ženevi!

Izgleda da je korona uzela još jedan sajam, onaj koji je u utorak trebao otvoriti svoja vrata novinarima iz čitavog svijeta. Naime, u utorak je trebao biti novinarski dan 90. Salona automobila u Ženevi, a izgleda da od toga neće biti ništa. Naime, informacije koje su počeli pristizati iz Švicarske govore kako je njihova vlada danas zabranila okupljanja 1000 i više ljudi na jednom mjestu, a zbog zabrinutosti zbog koronavirusa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U petak ujutro, švicarska vlada zabranila je velika okupljanja. U izjavi stoji: ‘S obzirom na trenutnu situaciju i širenje koronavirusa, Savezno vijeće je kategoriziralo situaciju u Švicarskoj kao ‘posebnu’ u smislu Zakona o epidemiji. Zabranjene su velike manifestacije u kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. Zabrana stupa na snagu odmah i primjenjivat će se barem do 15. ožujka.’

Tijekom prva dva dana, odnosno tijekom novinarskih dana sajam posjeti i do 10 tisuća novinara, dok tijekom kompletnog trajanja sajma bude i više od 600 tisuća posjetitelja.

Službenih informacija sa sajma još uvijek nema, pa nije poznato hoće li se sajam u potpunosti otkazati ili pak postoji mogućnost da dođe do pomicanja termina održavanja, u slučaju da se situacija s koronavirusom u narednim danima poboljša.

Nedavno je otkazan i najveći sajam mobilne industrije na svijetu, Mobile World Congress u Barceloni, a u svijetu Formule 1 već je otkazna i Velika nagrada Kine koja se trebala održati tijekom travnja. Ove ćemo godine ostati zakinuti i za Zagreb Auto Show, a vjerujemo da će narednih dana stizati veći broj informacija o novitetima koji su trebali premijeru imati u Ženevi.

NOVO!
I službeno otkazan Geneva International Motor Show!

Organizatori prihvaćaju ovu odluku: ‘Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih sudionika je naš prioritet i prednost naših izlagača. To je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili velika sredstva u svoju prisutnost u Ženevi . Ipak, uvjereni smo da će razumjeti ovu odluku’, rekao je Maurice Turrettini, predsjednik Organizacijskog odbora. Želimo se srdačno zahvaliti svima koji su uključeni u organizaciju GIMS-a za 2020. godinu.

1