Osvježeni Volkswagen Passat stiže sljedeće godine

Osvježeni Volkswagen Passat stiže sljedeće godine

Volkswagen će početkom sljedeće godine predstaviti osvježenu izvedbu svoje limuzine, odnosno modela Passat. Iako je riječ o faceliftu čini se kako su u VW-u za ovaj model pripremili značajne tehničke i vizualne novosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Auto Express javlja, pozivajući se na insajdere, kako će osvježenu izvedbu ovog automobila pokretati novi pogonski sklopovi. Prije svega to se odnosi na 1,4-litreni TSI kojeg će zamijeniti novi i ekonomičniji 1,5-litreni TSI, a kroz razne dorade i unaprjeđenja će proći ostatak ponude motora kako bi svojim kupcima ponudili nižu potrošnju i manje štetne emisije.

Nadalje, hibridni će pogon postati dostupan i u drugim paketima opreme, a ne samo kao dio verzije GTE koja je cijenom i ponudom predstavljala vrh ponude. Također, ovaj plug-in hibridni pogonski sklop će dobiti novu bateriju većeg kapaciteta od 13 kWh što će omogućiti povećanje električne autonomije na oko 70 km. Za sada nije poznato hoće li biti učinjene i neke izmjene na benzinskom 1.4 i električnom motoru.

Nadalje, očekuje se kako će VW temeljito osvježiti prednji kraj ovog vozila, odnosno masku, branike i svjetla. Slično se očekuje i otraga gdje bi svjetla trebala dobiti novu grafiku, a vjerojatne su i neke druge izmjene. Passat većinu svoje kabine već dijeli s Arteonom pa će se u unutrašnjosti dogoditi neke manje izmjene, no mogu se očekivati određene dorade te ugradnja naprednije i bogatije opreme.

Podijeli:
1