Osvježeni Porsche 911 GT3 postavio novi rekord Nürburgringa: 7 min. i 12,7 sek.

Osvježeni Porsche 911 GT3 postavio novi rekord Nürburgringa: 7 min. i 12,7 sek.

Predstavljena na ovogodišnjem međunarodnom salonu automboila u Ženevi, osvježena edicija Porschea 911 GT3 svoj je prvi nastup na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife proslavila novim rekordnim vremenom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, 911 GT3 s homologacijom za vožnju na javnim prometnicama, koji je prema specifikacijama vrlo sličan natjecateljskom modelu, poboljšao je vrijeme prethodne izvedbe za velikih 12,3 sekunde prošavši ovu zahtjevnu stazu za rekordnih 7 minuta i 12,7 sekundi.

“Postizanjem ovog vremena dokazali smo da novi GT3 jamči vrhunsko vozačko iskustvo, ali i impresivne performanse na ovoj legendarnoj stazi. Osnovni cilj prilikom razvoja nove izvedbe bio je povećanje kvalitete voznih svojstava, ali i određeno povećanje snage motora”, rekao je Frank-Steffen Walliser, podpredsjednik sportskog odjela i odjela GT automobila u Porscheu.

“Do pred samo nekoliko godina, ovakva su vremena bila ostvariva isključivo sa specijaliziranim trkaćim automobilima i slick gumama”, dodao je Andreas Preuninger, direktor modelne linije GT. “Novi GT3 sada može ostvariti isto s relativno skromnom snagom, pri čemu je u potpunosti prilagođen za svakodnevnu upotrebu”.

Osvježena se izvedba Porschea 911 GT3 više oslanja na natjecateljsku tehnologiju nego li je to bio slučaj s prethodnikom. Zapravo, njegov 368 kW (500 KS) snažni atmosferski motor svoje mjesto nalazi i u trkaćem modelu 911 GT3 Cup. Pri tome, njegova se potrošnja goriva u mješovitoj vožnji kreće između 12,7 i 12,9 l/100 km, uz emisije CO2 između 288 i 290 g/km.

Između ostalog, automobil je opremljen i sustavom upravljanja na stražnjim kotačima, porscheovim PDK mjenjačem s dvije spojke i pneumaticima Michelin Sport Cup 2 N1 u serijskoj izvedbi. A, upravo je takav 911 GT3 došao na startnu liniju staze Nordschleife pri temperaturi zraka od 8°C i asfalta od 14°. To su uvjeti koje porscheov testni vozač Lars Kern smatra idealnima. “Ako možete biti brzi na stazi Nordschleife, bit će te brzi bilo gdje”, dodao je Walliser.

YouTube MP3 - Hotmail
1