Osvježeni Nissan Qashqai stigao na hrvatsko tržište

Osvježeni Nissan Qashqai stigao na hrvatsko tržište

Qashqai je lansiran 2007. kao istinski pionir segmenta, a vremenom je dosegnuo status najpopularnijeg vozila svoje vrste. Točnije, Nissan Qashqai je najprodavaniji gradski crossover u Europi, a vrlo uspješna formula koja ga je dovela do tog rezultata je sada dodatno unaprijeđena lansiranjem osvježene verzije trenutne generacije na ovogodišnjem ženevskom auto salonu. Ta je verzija sada napokon stigla i na naše tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, proizvođač navodi kako su poboljšanja učinjena na četiri glavna područja, odnosno osuvremenjen je vanjski izgled, povećana je razina kvalitete unutrašnjosti, dorađene su vozne osobine te je ponuda opreme obogaćena novim tehnologijama nissanove inteligentne mobilnosti koje kupcu donose još više udobnosti, sigurnosti i povjerenja u vozilo.

Sveobuhvatne promjene temelje se na dojmovima i povratnim informacijama kupaca te su osmišljene kako bi osnažile položaj Qashqaija kao neospornog lidera u segmentu. Unaprijeđena je i struktura paketa opreme uvođenjem novog najbogatijeg paketa Tekna+ koji donosi novu razinu luksuza u C segment.

Općenito osvježeni Qashqai djeluje modernije te pomalo agresivnije i robusnije. Razne izmjene vanjštine su rezultirale produljenjem vozila za 17 mm pa je sad dug 4394 mm, a širina (1806 mm) i visina (1595 mm) su ostale iste. Ponuda boja vanjštine je proširena Vivid plavom i Chestnut brončanom, a kupcima će biti ponuđeni i novi aluminijski naplaci veličine između 17 i 19 cola.

Oprema je bogatija, serijska i ona opcijska, a tu podjednako mislimo na elemente sigurnosne te infotainment opreme. Posebno se ističu dostupnost ProPILOT sustava, LED svjetala, dorađeni infotainment sustavi i sl. Unutrašnjost se može pohvaliti i novim dizajnom upravljača, novim sjedalima, prevlakama, kvalitetnijom završnom obradom i materijalima… Također, većem komforu će svakako doprinijeti i kvalitetnija izolacija od buke te dorađeni ovjes i upravljač.

Ovi potonji elementi će doprinijeti i poboljšanju voznih svojstva te sigurnosti vozila, a tu će se posebno istaknuti bogata i napredna sigurnosna oprema kojoj su dodani novi sustavi, dok su oni postojeći temeljito dorađeni što njihovu ukupnu izvedbu podiže na novu razinu.

Osvježeni Qashqai će biti dostupan s dva dizelska i dva benzinska motora. Prvi su 1,5 i 1,6-litreni turbodizeli snage 110 i 130 KS, a drugi 1,2 i 1,6-litreni turbobenzinci snage 115 i 163 KS. Ovisno o odabranom motoru uz pogon na prednje kupcima će biti ponuđen i pogon na sa četiri kotača, dok će ponudu mjenjača činiti 6-stpanjski ručni te CVT XTronic automatskog mjenjača.

Ponudu otvara Qashqai 1,2 DIG-T 115 KS Visia s pogonom na prednje kotače čija cijena kreće od 154.900 kn, dok je cijenom najpristupačnija dizelska verzija Qashqai 1,5 dCi 110 KS Visia za koju je potrebno izdvojiti 173.306 kn. Cijena izvedbi sa četiri kotača otvara Qashqai 1,6 dCi 130 KS Visia s cijenom od 208.652 kn, dok sam vrh ponude čini Qashqai 1,6 dCi 130 KS Tekna+ s cijenom od 279.638 kn.

Podijeli:
1