Hotmail, gmail log in, fb log in'

Osvježeni BMW i8 sa 425 KS

Osvježeni BMW i8 sa 425 KS

BMW i8 je automobil kojem baš nitko neće zamjeriti vrhunski sportski dizajn, no mnogi će ga kritizirati zbog nešto “niže” snage njegovog pogonskog sklopa. U BMW-u su svjesni tih kritika i odlučili su taj dio popraviti i kupcima u osvježenom modelu ponuditi osjetno snažniji pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, službenih potvrda još uvijek nema, no Autocar tvrdi, pozivajući se na pouzdane insajdere, da će unaprijeđeni hibridni pogonski sklop kojeg čine 1,5-litreni 3-cilindrični benzinac i električni motor umjesto dosadašnjih 362 KS razvijati snagu od čak 425 KS. Također, osjetno bi trebao narasti i najveći okretni moment pa će performanse ovog automobila biti značajno uvjerljivije.

Dakako, dorade pogonskog sklopa će činiti samo dio serije unaprjeđenja kroz koja će proći i8. Spomenuti izvor navodi da će ovaj model dobiti nova LED svjetla, posljednju generciju BMW-ovog iDrive infotainment sustava i sl, a ponudi će se pridružiti i verzija Spyder koja će svakako povećati interes medija i kupaca.

Obje izvedbe, coupe i Spyder, bi službenu premijeru navodno trebale imati najkasnije početkom iduće godine, prema nekim izvorima i prije kraj ove, a prve isporuke se mogu očekivati do sredine 2018.

1