Osvježena ponuda modela Range Rover Sport

Osvježena ponuda modela Range Rover Sport

Land Rover je službeno predstavio osvježenu izvedbu modela Range Rover Sport, a kao najvažnija novost se svakako ističe nova plug-in hibridna verzija, prva za ovu britansku marku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo redom i recimo kako će Range Rover Sport i dalje biti lako prepoznatljivo vozilo, a primjetni su novi branici, osvježena maska i grafika svjetala, dostupnost Matrix Pixel LED prednjih svjetala, novih 21 i 22-colnih naplataka i sl, dok u unutrašnjosti treba posebno izdvojiti novi Touch Pro Duo infotainment sustav s dva 10-inčna zaslona osjetljiva na dodir, kao i 12-inčnu instrumentnu digitalnu ploču te 10-inčni head-up zaslon, a tu su i nova tanja prednja sjedala, nove presvlake… Ostale novosti uključuju dodatne utičnice, dostupnost Activity Key narukvice, sustava upravljanja panoramskim krovom putem gestikulacije, razne ukrase i sl.

S tehničke strane, kako smo već i rekli, najveću novost čini nova plug-in hibridna verzija pod (novom) oznakom P400e, a nju pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični motor uparen e električnim motorom te 13,1 kWh litij-ionskim baterijama. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa, kako mu i samo ime kaže, iznosi 400 KS, a najveći okretni moment mu je 640 Nm.

To je dovoljno da do 100 km/h ubrza za 6,3 sekunde te dosegne najveću brzinu od 220 km/h, a prema NEDC-u potrošnja će mu iznositi svega 2,8 l/100 km uz emisiju CO2 od 64 g/km. Spomenuta baterija će omogućiti električnu autonomiju do 50-ak kilometara pri najvećoj brzini od 140 km/h, a za njeno punjenje je potrebno između dva i pol i sedam sati ovisno o načinu punjenja, odnosno korištenom punjaču.

Najsnažnija verzija u ponudi, ona pod oznakom SVR, je blago osnažena pa tako njen 5,0-litreni V8 kompresorski motor sada razvija snagu od 575 KS (+25 KS) i najveći okretni moment od 700 Nm (+20 Nm). To će se odraziti na performanse pa će tako Range Rover Sport SVR sada do 100 km/h ubrzavati za 4,5 sekunde, dok će mu najveća brzina iznosit 283 km/h.

Podijeli:
1