Osvježena Mazda2 u Europu stiže početkom 2020.

Osvježena Mazda2 u Europu stiže početkom 2020.

Mazda je u Japanu prije otprilike tjedan dana predstavila osvježenu izvedbu tamošnje verzije modela Mazda2. Sada su objavljeni prvi konkretniji podaci o europskoj izvedbi na čiju ćemo premijeru još malo pričekati.

Prije svega Japanci su potvrdili da će ovaj novitet na tržište stići početkom sljedeće godine. Potom su rekli da dizelski 1,8 Skyactiv-D koji će moći kupiti japanski kupci neće biti dostupan na Starom kontinentu. To i nije toliko iznenađenje s obzirom da trenutna izvedba također nema dizelsku izvedbu.

Europska tržišta će dobiti samo Skyactiv-G 1,5-litreni atmosferski 4-cilindrični benzinski motor dostupan u dvije izvedbe te s dva mjenjača. Prva verzija razvija snagu od 75 KS i bit će uparena samo s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će snažnija verzija snage 90 KS biti dostupna i s automatskim prijenosom.

Obje verzije će biti opremljene s mazdinim M Hybrid sustavom. Radi se o 24-voltnom blagom hibridu koji koristi manji električni motor i i-Eloop sustav regenerativnog kočenja. Njihovom suradnjom M Hybrid pomaže prilikom ubrzavanja te na taj način smanjuje potrošnju goriva. Iz Mazde obećavaju ekonomičnost pravog hibridnog automobila.

Pored tih tehničkih razlika, europska Mazda2 bi navodno trebala stići sa svim onim izmjenama vanjštine i interijera koje su predstavljene na japanskom modelu. Putnici mogu očekivati udobniju i tišu putničku kabinu, napredniji infotainment, napredniju i bogatiju sigurnosnu opremu u i-Activsense paketu.

LED prednja svjetla bi trebala biti dio standardne opreme, a kupcima će biti dostupna i automatski prilagodljiva LED svjetla, sustav održavanja vozila u voznoj traci, sustav za prepoznavanje prometnih znakova, kamera 360 stupnjeva i sl. Svoju ulogu u sigurnosti i udobnosti će odigrati i dotjerani ovjes s G-Vectoring Control Plus sustavom.

Na kraju dodajmo da za razliku od japanske Mazde2, europska neće biti dostupna s pogonom na sva četiri kotača.

Podijeli:
1