Osvježen Audi SQ7 TDI – temeljito dotjeran nos i interijer

Osvježen Audi SQ7 TDI – temeljito dotjeran nos i interijer

Audi je trenutnu izvedbu modela SQ7 na tržište lansirao prije nešto više od tri godine. Sada je na red stigao facelift koji će uskladiti dizajn vanjštine i unutrašnjosti ovog automobila s nedavno preuređenom verzijom standardnog Q7 te modela SQ8.

Novosti vanjštine uključuju prvenstveno nova prednja svjetla te novu masku motora, no dotjerani su prednji i stražnji branici, tu je i nekoliko kromiranih ukrasa (poput onog između stražnjih svjetala) i sl. Također, kupcima će biti dostupni novi setovi kotača, a raniji četvrtasti završeci ispuha su zamijenjeni s novima ovalnog oblika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U unutrašnjosti su novosti još i veće. Naime, kao i posljednja verzija modela Q7, tako je i SQ7 TDI sada dostupan s dva nova velika zaslona na središnjoj konzoli. Gornji je zadužen za infotainmenta, a donji za kontrolu nad sustavom ventilacije, odnosno klimatizacije. Pored toga, tu su digitalna instrumentna ploča, opcijski head-up zaslon, kvalitetniji materijali, napredniji infotainment s više mogućnosti povezivanja, bogatija standardna i opcijska oprema te novi ukrasni elementi.

Većih tehničkih promjena nije bilo. Drugim riječima, 4,0-litreni bi-turbo V8 TDI je prenijet u nepromijenjenom izdanju, odnosno i dalje razvija snagu od 320 kW, odnosno 435 KS te najveći okretni moment od 900 Nm. Kao i ranije za ubrzanje do 100 km/h je potrebno 4,8 sekundi, dok je najveća brzina i dalje elektronički ograničena na 250 km/h.

Uz standardni automatski 8-stupanjski Tiptronic mjenjač, tu je i stalni quattro sustav pogona na sva četiri kotača. Recimo i daje SQ7 TDI standardno opremljen i sa sustavom upravljanja na sva četiri kotača, a kupcima je za veću sigurnost dostupan i opcijski sustav kočnica s carbon-kermačkim diskovima.

Audi će knjigu narudžbi za ovaj osvježeni model otvoriti krajem mjeseca, a SQ7 TDI će na europska tržišta početi pristizati u rujnu. Cijene u Njemačkoj kreću od 94.900 eura za verziju s pet, odnosno od 96.420 eura za izvedbu sa sedam sjedala.

Podijeli:
1