Ostavila automobil na tračnicama u Prijedoru, posljedice su očekivane

Ostavila automobil na tračnicama u Prijedoru, posljedice su očekivane

Iz nepoznatog razloga vozačica je stala nasred prelaska preko željezničke pruge, neposredno prije nailaska vlaka. Njezin VW Caddy sada je vjerojatno spreman za otpis

Neobična snimka zabilježena je nadzornom kamerom na pružnom prijelazu Trinaesta u Prijedoru protekle nedjelje, 3. rujna. Na njoj vidimo kako vozačica dostavnog vozila Volkswagen Caddy nailazi na željeznički prijelaz, ne mareći za upaljena signalizacijska svjetla i očiti skori nailazak vlaka. Dok je ona nasred pruge, rampe se spuštaju, a onda – vjerojatno u panici – zaustavlja automobil na pruzi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako je mogla pobjeći (pod pretpostavkom da se automobil nije pokvario baš u tom trenutku), vozačica izlazi iz njega i, kako se čini, odlazi potražiti pomoć ili pokušati zaustaviti vlak. Niti minutu nakon toga, teretni vlak stiže na pružni prijelaz, doduše relativno sporo, ali svejedno Caddyju nije bilo spasa.

“Izvanredni događaj izazvan nepažnjom vozača putničkog vozila na putnom prijelazu Trinaesta u Prijedoru mogao je izazvati katastrofalne posljedice. Uvijek iznova uvjeravamo se da ni najsuvremeniji osigurani cestovni prijelaz na željezničkim prugama ne može spriječiti nesreće i spasiti živote, ako nema odgovornosti i savjesti svakog sudionika u prometu, kada su u pitanju poštivanje zakonskih i prometnih propisa”, poručili su iz Željeznica Republike Srpske, naglasivši da svakom vozaču signalna svjetla i znak “stop” moraju biti dovoljno upozorenje da se zaustave prilikom nailaska na pružni prijelaz.

YouTube MP3 - Hotmail
1