Opoziv najnovije Mercedes-Benz A klase zbog problema s ISOFIX-om!

Opoziv najnovije Mercedes-Benz A klase zbog problema s ISOFIX-om!

U nizu tehničkih nedostataka koji uzrokuju opozive, uvjerljivo najosjetljiviju temu predstavljaju tvorničke pogreške izravno vezane uz sigurnost. Stoga niti nije neobično da je RAPEX, EU sustav za brzu razmjenu informacija o opasnim proizvodima, objavio kako Mercedes-Benz opoziva najnoviju A klasu zbog problema s ISOFIX priključcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova opasna pogreška rezultat je, kako navodi RAPEX, mogućnosti da varovi priključaka ISOFIX sustava budu neadekvatni što, nastavlja se u izvješću od 29. lipnja 2018, može dovesti do pucanja priključaka u slučaju prometne nezgode.

Navedeni opoziv pokrenut je na trećem najvećem tržištu Mercedes-Benza, njemačkom, na kojem je marka s trokrakom zvijezdom prošle godine prodala 319.900 vozila. Također, u obavijesti organizacije RAPEX stoji kako su ovim opozivom obuhvaćeni primjerci Mercedes-Benz A klase (W 177) koji su u proizvodnji bili između rujna 2017. i ožujka 2018.

EU sustav za brzu razmjenu informacija o opasnim proizvodima, RAPEX, ocijenio je razinu rizika u ovom opozivu kao ozbiljnu. No, to nisu sve loše vijesti za najnoviju kompaktnu perjanicu Mercedesa. Naime, izgleda da problemi sa zavarivanjem obuhvaćaju i druge pozicije na vozilu jer je RAPEX istog datuma objavio kako Mercedes-Benz ima još problema s novom A klasom.

Opasni problemi sa zavarivanjem

Točnije, objavljeno je da na primjercima A klase W 177 proizvedenim u istom vremenskom razdoblju (rujan 2017. – ožujak 2018.) mogu nedostajati pojedini varovi na prednjim blatobranima. Nadalje, RAPEX u tom izvješću navodi da u slučaju sudara ovaj problem može dovesti u pitanje čvrstoću prednjeg dijela vozila.

I ovaj je opoziv pokrenut na tržištu Njemačke, a hoće li prvi primjerci nove Mercedes-Benz A klase na našem tržištu također biti obuhvaćeni navedenim opozivima, za sada nije poznato.

Podijeli:
1