Opelov šef najavio skoru premijeru modela Grandland X

Opelov šef najavio skoru premijeru modela Grandland X

Službeno predstavljanje novog opelovog SUV-a će se održati uskoro, a potvrdio je to i opelov šef Karl-Thomas Neumann koji je na Twitteru objavio novi teaser ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, riječ je o modelu koji će se u osnovi temeljiti na peugeotovooj 3008-ici te njegovoj EMP2 platformi i plod je suradnje između Grupe PSA i Opela dok je potonji još uvijek bio dio General Motorsa.

Konkretnijih podataka o ovom modelu još uvijek nema, no za vjerovati je kako će sličnosti između Grandlanda i modela 3008 ostati skrivene ispod kože jer se očekuje da će opelov model imati u potpunosti drugačiji dizajn vanjštine te posebno interijera gdje mu francuski bratić koristi tzv. i-Cockpit uređenje.

Kada je riječ o motorizaciji Grandland X bi dakle trebali pokretati 1,6-litreni benzinac te 1,6 i 2,0-litreni dizelski motori koji se koriste i u modelu 3008. Veliku tehničku razliku će najvjerojatnije činiti dostupnost pogona na sva četiri kotača u Grandlandu, dok je 3008 dostupan samo u izvedbi s pogonom na prednje kotače.

Prvi javni nastup Grandland X će vjerojatno imati u Frankfurtu, prodaja će započeti početkom iduće godine, a uskoro bi dakle o velikom bratu, također novog, modela Crossland X trebali znati više pa… Stay tuned!

YouTube MP3 - Hotmail
1