Opel vraća oznaku GSe, sada za električne modele

Opel vraća oznaku GSe, sada za električne modele

Naziv poznat ljubiteljima Opela po novome će biti rezerviran samo za električne modele, posebno opremljene i dinamičnoga karaktera

GSe, ta tri slova imaju vrlo jasno značenje za kupce Opela: sportski modeli s vrhunskom opremom. Nakon objavljivanja plana ovog njemačkog proizvođača automobila da uvrsti elektrificiranu izvedbu svakog modela u svoj portfelj do 2024. godine i postane isključivo električni brand u Europi do 2028., Opel oživljava i GSe, kao novi vodeći podbrand u svojoj ponudi. Kratica GSe nekoć je značila “Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Injection), primjerice na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, a u budućnosti će dobiti novo značenje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Od “ajnšprica” do “struje”

“Vrlo sam sretan što mogu najaviti skorašnji povratak branda GSe kao vrhunskog sportskog podbranda. Ponovno smo pronašli nadahnuće u našem bogatom naslijeđu, kao što smo ranije učinili za naš novi odvažan i besprijekoran dizajn, zapakirano u suvremenoj izvedbi. Naziv GSe u budućnosti neće samo označavati dinamične automobile koji jamče zabavnu vožnju, već će postati kratica od “Grand Sport electric” u skladu s našim ambicioznim planovima da postanemo isključivo električni brand,” izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Osim sportskog izgleda temeljenog na Opelovom nagrađivanom dizajnu, buduće kupce vozila s oznakom GSe dočekat će svojstva šasije koja osiguravaju zabavu i dinamičnu vožnju.

Opel je nedavno predstavio Mantu GSe, suvremenu verziju legendarnog automobila Manta iz 1970. Opel Manta GSe također odaje počast prekrasnoj Manti A koja je nedavno poslužila kao nadahnuće za dizajn novog lica branda, pod nazivom Opel Vizor, koji organski integrira prednju rešetku, sustav rasvjete i amblem branda Blitz u jedan i jedinstven modul.

Manta GSe također slijedi Opelov put do elektrifikacije kao i druga osobna i laka gospodarska vozila iz portfelja branda. Svaki Opelov model bit će elektrificiran do 2024., a kupci već danas mogu birati među 12 elektrificiranih modela: od plug-in hibrida kao što su Grandland i Astra do potpuno električnih vozila s baterijom, od malog automobila Corsa-e do Zafira-e Life, te od furgona Combo-e Cargo do gospodarskog vozila Movano-e.

YouTube MP3 - Hotmail
1