Opel je sada i službeno dio Grupe PSA

Opel je sada i službeno dio Grupe PSA

Prijelaz velikog proizvođača automobila iz jedne u drugu grupaciju se ne može provesti preko noći pa je tako bilo potrebno oko pet mjeseci nakon kupnje da Opel i Vauxhall napokon postanu dijelovi novog vlasnika, francuske Grupe PSA, nakon što su čak 88 godina bili dio General Motorsa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, da je PSA kupio Opel i Vauxhall je objavljeno tijekom ožujka ove godine, a portfelj francuske Grupa je sada, uz Peugeot, Citroën i DS, narastao na pet marki. Nadalje, ovim spajanjem je Grupa PSA postala drugi najveći proizvođač automobila u Europi, iza Volkswagena, s tržišnim udjelom od 17%. Najveći dioničari Grupe PSA ostaju obitelj Peugeot, država Francuska i kineski proizvođač Dongfeng, svaki s 13,68% udjela.

Iz Opela poručuju kako je riječ o velikom povijesnom događaju za njih te kako su ponosni što su postali članovi Grupe PSA i da su uvjereni kako će ovo novo razdoblje biti vrlo uspješno. Iz PSA poručuju da će Opel ostati njemački, a Vauxhall britanski proizvođači te da savršeno odgovaraju i nadopunjuju ponudu.

Plodovi ranije suradnje Opela i Grupe PSA su već dostupni kupcima, primjerice tu su opelovi Crossland X i Grandland X, a uskoro će ih biti još više.

Podijeli:
1