Opel prikazao prve slike buduće, potpuno električne Astre

Opel prikazao prve slike buduće, potpuno električne Astre

Sljedeća generacija Opel Astre bit će dizajnirana u skladu s novom Opelovom strategijom odvažnog dizajna i elektrifikacije, ispunjena modernom tehnologijom i privlačna mladim kupcima

Nakon što je prikazao kako će izgledati reinkarnacija legendarne Mante, Opel je na sličan način najavio i nadolazeću novu inačicu svojeg kompaktnog obiteljskog automobila, popularne Astre. Nakon 30 godina ovaj će model uskoro dobiti električnu verziju, potpuno osvježenog izgleda i prilagođenu modernom kupcu, kao i novoj filozofiji ove marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prve fotografije puštene u javnost prikazuju novu Astru kao automobil s izrađenim dizajnerskim potpisom, koji detalje posuđuje od Mante i Mokke, a ističe se čistim linijama, LED farovima, te velikim infotainment zaslonima u kabini.

“Sigurni smo da će nova generacija Opel Astre ostaviti snažan dojam i privući mnogo novih kupaca našoj marci”, izjavio je ovom prilikom generalni direktor Opela Michael Lohscheller.

Detalji koje su bili spremni otkriti u ovom trenutku uključuju prednju masku koja se proteže cijelom širinom prednjeg kraja vozila, integrirana LED svjetla, te prostranu površinu na poklopcu stražnjeg prtljažnika, preko koje velikim slovima piše ime modela.

Kad je riječ o interijeru, njime će dominirati potpuno digitalni kokpit s dva široka zaslona. Fizičke kontrole i tipke bit će svedene na minimum, a oblici, teksture i materijali posebno će slijediti ergonomske principe.

Nova Astra dizajnirana je u njemačkom Rüsselsheimu, gdje će biti i sklapana. Dolazit će u svije varijante, s hatchback karoserijom i 5 vrata, te u Sports Tourer (karavan) izvedbi. Više detalja obećali su otkriti uskoro, a proizvodnja bi trebala započeti već ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1