Opel predstavio osvježenu izvedbu modela Astra

Opel predstavio osvježenu izvedbu modela Astra

Njemački proizvođač automobila, sada u vlasništvu francuske Grupe PSA, je predstavio “najekonomičniju izvedbu” Astre koju je ikada proizveo. Zasluga je to novih i dotjeranih motora te prijenosa, kao i drugih tehničkih rješenja. S druge strane, vizualne dorade su minimalne i teško uočljive.

Ako pogledate samo vanjštinu osvježene Astre teško da ćete zamijetiti ikakve novosti. Promjene su toliko male da se u Opelu na njih posebno niti ne osvrću. Ipak, proizvođač navodi da su “unaprjeđenja do kojih se došlo putem rada u zračnom tunelu rezultirala smanjenjem potrošnja goriva te štetnih emisija.” Rezultat toga su smanjenje koeficijenta otpora zraka koji na karavanskom Sport Toureru sada iznosi 0,25, a na hatchbacku 0,26.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Veće promjene su one ispod kože s obzirom da će se u Astru ubuduće ugrađivati linija novih turbo benzinskih i dizelskih motora. Ponuda će tako uključivati 3-cilindrične 1,2 te 4-cilindrične 1,4-litrene benzinske motore snage između 81 i 107 kW, odnosno 110 i 145 KS. Prosječna potrošnja ovih pogonskih strojeva će se kretati između 5,2 i 5,9 l/100 km (WLTP).

Manji će motor biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će 1,4-litrena jedinica dolaziti s novim 7-stupanjskim CVT prijenosom.

Dizelska ponuda osvježene Astre će uključivati dvije izvedbe 3-cilindričnog 1,5-litrenog motora snage 77 i 90 kW, odnosno 105 i 122 KS. Standardno će ovi motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačima, no opcijski će biti dostupan i, po prvi put u Opelu, novi 9-stupanjski automatski prijenos. Proizvođač tvrdi da je zahvaljujući raznim tehničkim rješenjima poput Filtera dizelskih čestica, AdBlue, SCR-a i sl, emisija CO2 smanjena za oko 17%.

Novosti od opreme će uključivati novu prednju i stražnju kameru, dotjerani infotainment s 8-inčnim zaslonom, indukcijski punjač, grijano vjetrobransko staklo, audio sustav Bose i sl, a bit će dostupna i digitalna instrumenta ploča.

Podijeli:
1