Novo lice Opela – GT X Experimental

Novo lice Opela – GT X Experimental

Nakon što je najavio skoru premijeru svoje nove studije koja će nam dati uvid u budućnost dizajna ove marke Opel je i službeno predstavio konceptni model GT X Experimental. Dakle, glavna svrha ovog vozila je pokazati nam u kojem će se smjeru razvijati dizajn budućih opelovih automobila, a svakako treba naglasiti i kako je dotično vozilo opremljeno funkcionalnim električnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

GT X Experimental je tzv. crossover coupe, a kada je riječ o pojedinim elementima vanjštine posebno se ističu nova maska uparena s novim LED matrix prednjim svjetlima. Ovi će elementi zajedno s novim poklopcem motora s izdignutim središnjim dijelom te izvučenim trokutastim elementom ispod značke činiti lice budućih opelovih noviteta.

Ostatak vanjštine je u osnovi jednostavan i elegantan lišen kompliciranijih elemenata, linija i značajki. Izostanak B stupa te stražnja otraga ovješena vrata će vrlo vjerojatno ostati samo konceptno rješenje, mada Opel je ovakva vrata relativno nedavno koristio s modelom Meriva.

U minimalistički i moderno uređenoj unutrašnjosti se nalaze četiri zasebna sjedala kojima se zbog izostanka B stupa vrlo lagano pristupa. Ono što se posebno izdvaja su novi upravljač i nova digitalna instrumentna ploča, a upravo su to elementi koji bi se brzo mogli naći u skorašnjim opelovim novitetima.

O tehničkim karakteristikama za sada nema podrobnijih informacija, no doznajemo kako će je GT X Experimental opremljen električnim pogonskim sklopom s litij-ionskom baterijom kapaciteta 50 kWh te sustavom indukcijskog punjenja. Nadalje, električni motor, za sada nepoznate snage i najvećeg okretnog momenta, je zadužen za pokretanje prednjih kotača. Recimo i da se ovaj automobil navodno temelji na “laganoj platformi” te da je opremljen sustavom “polu-autonomnog upravljanja”.

Službenih potvrda kada će stići na tržište i koji će biti prvi opelov novitet na čiji će dizajn ova studija izvršiti presudni utjecaj za sada nema, no nova Corsa stiže sljedećeg godine i dobar je kandidat za temeljito vizualno preuređenje.

Podijeli:
1