Hotmail, gmail log in, fb log in'

Opel predstavio Insigniu GSi Sports Tourer i 2.0 bi-turbo dizel

Opel predstavio Insigniu GSi Sports Tourer i 2.0 bi-turbo dizel

Opel je pred frankfurtku premijeru predstavio novi snažniji dizelski bi-turbo motor te GSi izvedbu karavanske Sports Tourer verzije modela Insignija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se novog pogonskog sklopa tiče riječ je o 2,0-litrenom 4-cilindričnom BiTurbo dizelskom motoru snage 154 kW, odnosno 210 KS te najvećeg okretnog momenta od 480 Nm koji će se na podlogu prenositi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača te pogona na sva četiri kotača. Uz karavanski GSi ovaj će motor dakako biti dostupan i u limuzinskoj izvedbi ovog opelovog modela.

Insignia GSi Sports Tourer će pak s njim do 100 km/h ubrzavati za 7,9 sekundi te dostizati najveću brzinu od 232 km/h, a sve to uz kombiniranu potrošnju od 6,9 l/100 km te prosječnu emisiju ugljičnog dioksida od 183 g/km. Recimo i da će ovaj pogonski stroj zadovoljavati Euro 6.2 emisijske standarde.

Za one koji preferiraju benzinske motore karavanski GSi dolazi s 2,0-litrenim turbo motorom snage 260 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,5 sekundi te najveću brzinu od 245 km/h.

Obje izvedbe imaju 10 mm nižu podnicu u odnosu na standardne modele te su opremljene FlexRide ovjesom, 20-colnim kotačima s michelinovim Pilot Sport 4 S gumama, brembovim kočničkim sustavom te Competition paketom koji uključuje mogućnost isključivanja ESP-a te ručice mjenjača na upravljaču. Nadalje, vizualne dorade uključuju dodatke aero paketu poput stražnjeg difuzora i sl, sportska sjedala, upravljač te druge manje novosti, kao i razne ukrasne elemente.

Prvi javni nastup ovog modela će biti na predstojećem frankfurtskom auto salonu, a prodaja će započeti prije kraja godine.

1