Opel potvrdio – nova Astra stiže 2021

Opel potvrdio – nova Astra stiže 2021

Iz Opela je stiglo službeno priopćenje u kojem se potvrđuje kako će nova generacije kompaktnog modela Astra na tržište biti lansirana za oko 2 godine. Drugim riječima, nova će Astra stići tijekom 2021, spomenuto priopćenje dalje navodi kako će se ponudi priključiti i električno pokretana izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

 

Proizvodnja nove Astre L će biti povjerena opelovim pogonima u Rüsselsheimu, u Njemačkoj. S obzirom da je riječ o kompaktnom novitetu Grupe PSA ovaj će model koristiti PSA-ovu EMP2 platformu koju koristi nekoliko peugeotovih i citroenovih automobila, ali i opelov Grandland X.

 

O tehničkim karakteristikama je za sada prerano govoriti, no na motorizaciju ukazuju spomenuti srodnici unutar Grupe PSA i same marke Opel. Također, za sada nema nikakvih službenih informacija o električnoj verziji, a nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

 

Na kraju podsjetimo kako je trenutna generacija Astre na tržištu prisutna od 2015. te kako se proizvodi u poljskim Gliwicama. Dodajmo i da je ovaj automobil dobio nagradu za Europski automobil godine 2016.

Podijeli:
1