Opel planira osam noviteta do 2020.

Opel planira osam noviteta do 2020.

Opel je objavio plan razvoja svoje ponude u naredne dvije godine. Točnije, najnoviji član Grupe PSA planira do kraja 2020. na tržište lansirati čak osam novih modela te osvježenih izvedbi postojećih modela. S druge strane nekoliko će vozila biti isključeno iz ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Opel sprema tri u potpunosti nova modela. Prvi je nova generacije gradskog kompakta Corse, slijedit će nasljednik Mokke X, a na kraju tu je i novi Vivaro koji će se temeljiti na modelima Citroën Jumpy/Peugeot Expert/Toyota ProAce. Trenutni kao osnovu koristi Renault Traffic.

Šesta generacija Corse i novi Vivaro će na tržište stići tijekom iduće godine. Nasljednik Mokke X se očekuje tijekom 2020, a ovaj će model odigrati veliku ulogu u daljnjem jačanju opelove SUV/crossover ponude koja bi do 2021. trebala činiti oko 40% prodaje ove marke.

Svakako treba dodati da će do kraja 2020. Opel na tržište lansirati četiri modela elektrificiranim pogonskim sklopovima. Točnije, na tržištu će se nedugo nakon lansiranja nove generacije pojaviti električna verzije nove Corse. Drugi model je plug-in hibridni Grandland X, a knjige narudžbi za ova dva noviteta će se otvoriti sredinom iduće godine. Ostala dva noviteta s elektrificiranom ponudom za sada nisu službeno potvrđena.

Recimo i kako do 2024. Opel planira elektrificirati svoju cjelokupnu ponudu. Drugim riječima, svaki bi opelov model uz konvencionalno pokretanu izvedbu kupcima trebao biti dostupan kao hibrid ili plug-in hibrid te kao u potpunosti električno pokretano vozilo.

Na kraju recimo i da je donijeta odluka kako će modeli Adam, Karl i Cascada biti isključeni iz ponude. Razlog je želja proizvođača da ulaže prvenstveno u modele veće serijske proizvodnje i segmente veće profitabilnosti pa tako ovi modeli, koji ne ostvaruju zadane ciljeve, neće dobiti svoje nasljednike. Trenutne generacije će ostati u prodaji do kraja 2019. Podsjetimo kako je već ranije potvrđeno da modeli Zafira i Astra GTC također neće dobiti nasljednika.

YouTube MP3 - Hotmail
1