Opel nastavlja s razvojem električne ponude

Opel nastavlja s razvojem električne ponude

Nakon što je početkom ovog mjeseca Grupa PSA od američkog General Motorsa kupila Opel i Vauxhall sada po prvi put saznajemo neke konkretnije detalje o opelovoj budućnosti pod francuskom kapom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, PSA navodno namjerava Opel voditi kao zasebnu kompaniju i ne ga izravno uključivati u svakodnevno poslovanje trojca Peugeot, Citroën i DS. Opelov dosadašnji šef Karl-Thomas Neumann će zadržati svoj posao, a iz PSA je već ranije stigla informacija kako su vrlo zadovoljni s njegovim radom i činjenicom da je preokrenuo negativno opelovo poslovanje.

I dalje glavni opelov plan ostaje profitabilno poslovanje, što bi im navodno i pošlo za rukom tijekom prošle godine da nije bilo Brexita. U narednom razdoblju uvjereni su u Opelu taj će zadatak postati i nešto lakši jer će većim povezivanjem i prelaskom na PSA-ovu tehnologiju biti u mogućnosti dodatno smanjiti troškove razvoja i proizvodnje.

Nadalje, jedna od glavnih značajki recentnih opelovih planova razvoja je proširenje ponude električno pokretanih automobila, a taj dio će i dalje ostati vrlo značajan. Također, Opel će u suradnji s Grupom PSA razviti i novi veliki SUV sa sedam sjedala temeljen na modelu Insignia, a u skoroj budućnosti kupcima će predstaviti do sedam noviteta.

Uskoro bi trebali doznati više.

1