Opel najavio frankfurtski postav

Opel najavio frankfurtski postav

Opel je službeno najavio modele s kojima će nastupiti na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona koji će svoja vrata otvoriti početkom idućeg mjeseca. Jedna od zvijezdi opelovog štanda će biti “najekonomičnija izvedba Astre do sada.”

Trenutno nema konkretnijih informacija o toj izvedbi Astre, a saznajemo da će u Frankfurtu nastupiti i osvježene verzije popularnog kompakta u hatchback i karavanskoj izvedbi, a naglasak će biti na novim PSA-ovim motorima i ostalim doradama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Još više pažnje će privući nova generacija modela Corsa koja će kupcima ponuditi cijeli niz unaprjeđenja u odnosu na svog prethodnika. Vrijedi istaknuti i da će ovaj novitet po prvi put biti dostupan u električnoj Corsa-e izvedbi. Podsjetimo, Corsu-e će pokretati električni motor snage 125 KS uparen s baterijom kapaciteta 50 kWh. Prema WLTP-u autonomija ovog automobile će se kretati oko 330 km.

Potom, u Frankfurtu će nastupiti i prvi opelov plug-in hybrid Grandland X Hybrid4. Ovaj je model opremljen s 1,6-litrenim benzincem i dva električna motora te litij-ionskom baterijom kapaciteta 13,2 kWh. Kombinirana snaga pogonskog sklopa iznosi 300 KS, a do 100 km/h će ubrzati za svega 6,1 sekundu. Električna autonomija će mu se kretati oko 50 km.

Više o opelovim novitetima nakon frankfurtske premijere.

Podijeli:
1