Opel Manta oživjet će kao električni model

Opel Manta oživjet će kao električni model

Legendarni sportski coupe iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća dobit će nasljednika u vrlo sličnom obliku, ali s električnim pogonom. Upoznajte koncept Opel Manta GSe ElektroMOD

Retro je ponovno u modi, potvrdit će vam to letimični pogled na ponudu električnih “retromod” automobila i najavljenih modela kao što su VW I.D. Buzz, reinkarnacija Renaulta 4 ili 5, te najnovije – Opelovog legendarnog coupea Manta. Njemački je proizvođač, naime, najavio “povratak u budućnost” sa sličnim, ali opet i drugačijim i moderniziranim modelom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Baš kao što je to sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća bila originalna Manta, Opel Manta GSe ElektroMOD trebala bi postati ikona generacije, automobil za kojim će se ljudi okretati na cesti. Vanjski dizajn posuđuje od izvornog modela iz 1970. godine, na koji nadograđuje napredni digitalni kokpit, sportske karakteristike i gotovo obvezni dio današnjih automobila – potpuno električni pogon.

Povratak u budućnost

Iz Opela kažu kako se nadaju da će nakon 50 godina Manta, s novom električnom verzijom, postati besmrtna, otporna na trendove, kao i na potrebu zamjene motora ili prijenosa, te da će nova inačica lako preživjeti i zabrane vozila na fosilna goriva koje se sve češće najavljuju.

Opel Manta GSe ElektroMOD u skladu je i s “električnom vizijom” marke, u sklopu koje se na tržište plasiraju modeli poput potpuno električnih modela Mokka-e, Corsa-e ili Zafira-e Life. Svaki model Opela do 2024. godine bit će elektrificiran, najavljuju iz ove kompanije.

Kada je riječ o Manti, za sada su s javnošću spremni podijeliti tek svoju viziju i prikaz modela na kojem se vidi kako je zaista riječ o mogućoj reinkarnaciji klasika. Kada bismo električnu Mantu mogli vidjeti na cesti, ne otkrivaju.

Podijeli:
1