Opel ipak želi produkcijsku izvedbu studije GT

Opel ipak želi produkcijsku izvedbu studije GT

Podsjetimo se, Opel je konceptni model GT predstavio na prošlom ženevskom salonu, no nakon nekoliko glasina o tome kako bi se isti mogao naći u proizvodnji iz Rüsselsheima je stigao odgovor kako da će GT ostati samo studija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, prema posljednjim saznanjima čini se kako u Opelu još uvijek nisu skinuli GT s dnevnog reda. Točnije, Autocar javlja da su u Opelu nastavili rad na GT-u te kako, navodno, vodstvo ove njemačke marke smatra da ima još dvije godine da donese konačnu odluku jer bi nakon tog vremena dizajn postao prestar.

Ova vijest dolazi iz samog opelovog vrha, odnosno od strane Karl-Thomasa Naumanna koji je izjavio kako je riječ o automobilu kojeg vole u Opelu, a prema reakcijama javnosti voli ga i velik broj ljubitelja automobila koji bi ga htjeli vidjeti na tržištu. Pitanje je samo kako ga dovesti na to isto tržište…

Naime, Neumann kaže da se trenutno istražuje nekoliko mogućnosti realizacije koja će dakako ovisiti o financijskoj isplativosti projekta. GT bi, dakle, bio model relativno male serijske proizvodnje, s pogonom na stražnje kotače, koji zahtijeva platformu kakvu u Opelu trenutno nemaju pa je prepreka više.

Kako će se ova priča rasplesti ostaje nam da pričekamo i vidimo.

YouTube MP3 - Hotmail
1