Opel Insignia – novi 1.6 s 200 KS

Opel Insignia – novi 1.6 s 200 KS

Opel je odlučio osvježiti, odnsono proširiti ponudu modela Insignia s novim benzinskim turbo motorom. Točnije, riječ je o 4-cilindričnom 1,6-litrenom pogonskom stroju snage 147 kW, odnosno 200 KS te najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Dakle, ovako pokretani model će se smjesiti odmah ispod izvedbe GSi.

Nadalje, ovaj je motor moguće standardno upariti sa 6-stupansjkim ručnim ili opcijskim automatskim mjenjačem. U Opelu navode da će ovako motorizirana Insignia Grand Sport s ručnim mjenjačem do 100 km/h ubrzavati za 7,7 s te dostizati najveću brzinu od 235 km/h uz prosječnu potrošnju od 6,3 l/100 km te emisiju ugljičnog dioksida od 145 g/km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Recimo i da je ovaj motor opremljen filterom čestica što mu je omogućilo zadovoljavanje Euro 6d-TEMP standarda. Dakako, motor će biti dostupan s limuzinskim Grand Sport te karavanskim Sports Tourer i Country Tourer verzijama.

Dodajmo kako će Insignijina ponuda, pored spomenutim motorom, biti obogaćena i s novim intuitivnijim infotainmentom. Konkretnije ovaj će sustav biti dostupan u dvije izvedbe, Multimedia i Multimedia Navi Pro. Obje dolaze s zaslonom osjetljivim na dodir veličine do 8 inča, mogućnošću simultanog uparivanja dva pametna telefona, Apple CarPlay, Android Auto, DAB+, glasovnim upravljanjem i sl. Tu su i dotjerana instrumentna ploča te opcijski head up zaslon.

Podijeli:
1