Opel Insignia – novi 1.6 s 200 KS

Opel Insignia – novi 1.6 s 200 KS

Opel je odlučio osvježiti, odnsono proširiti ponudu modela Insignia s novim benzinskim turbo motorom. Točnije, riječ je o 4-cilindričnom 1,6-litrenom pogonskom stroju snage 147 kW, odnosno 200 KS te najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Dakle, ovako pokretani model će se smjesiti odmah ispod izvedbe GSi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj je motor moguće standardno upariti sa 6-stupansjkim ručnim ili opcijskim automatskim mjenjačem. U Opelu navode da će ovako motorizirana Insignia Grand Sport s ručnim mjenjačem do 100 km/h ubrzavati za 7,7 s te dostizati najveću brzinu od 235 km/h uz prosječnu potrošnju od 6,3 l/100 km te emisiju ugljičnog dioksida od 145 g/km.

Recimo i da je ovaj motor opremljen filterom čestica što mu je omogućilo zadovoljavanje Euro 6d-TEMP standarda. Dakako, motor će biti dostupan s limuzinskim Grand Sport te karavanskim Sports Tourer i Country Tourer verzijama.

Dodajmo kako će Insignijina ponuda, pored spomenutim motorom, biti obogaćena i s novim intuitivnijim infotainmentom. Konkretnije ovaj će sustav biti dostupan u dvije izvedbe, Multimedia i Multimedia Navi Pro. Obje dolaze s zaslonom osjetljivim na dodir veličine do 8 inča, mogućnošću simultanog uparivanja dva pametna telefona, Apple CarPlay, Android Auto, DAB+, glasovnim upravljanjem i sl. Tu su i dotjerana instrumentna ploča te opcijski head up zaslon.

Podijeli:
1