Opel GT X Experimental – novo lice obitelji

Opel GT X Experimental – novo lice obitelji

Opel je najavio skorašnju premijeru svog novog konceptnog modela koji će prije svega poslužiti kao uvid u budućnost dizajna ove njemačke marke koja je sada već godinu dana u vlasništvu francuske Grupe PSA. Riječ je o studiji punog naziva GT X Experimental čija će službena premijera biti održana prije kraja ove godine, a njegov će se utjecaj do sredine sljedećeg desetljeća proširiti na cjelokupnu opelovu ponudu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajn samog prednjeg kraja u Rüsselsheimu nazivaju Opel Compass, a riječ je o rasporedu i položaju svjetala te izraženih linija iznad i ispod same opelove značke na nosu vozila, koji će postati zaštiti znak svih opelovih modela. Nadalje, tu je element pod nazivom Vizor, odnosno vizir, a radi se u elementu koji je inspiriran motociklističkom kacigom. Ukratko, prednja LED svjetla, svjetla za dnevnu vožnju, kamere senzori i opelova značka se nalaze uokvirene istim “vizirom” pa je za očekivati i da ćemo ovaj element također vidjeti na budućim Opelima.

Za sada nema konkretnijih tehničkih informacija o ovom modelu, no očekuje se da će imati električni pogonski sklop čija će se autonomija kretati iznad 500 km. U svakom slučaju uskoro ćemo doznati više.

Podijeli:
1