Opel Grandland X – još jedan crossover iz Rüsselsheima

Opel Grandland X – još jedan crossover iz Rüsselsheima

Nakon modela Crossland X Opel je predstavio svoj novi najveći crossover Grandland X. Riječ je o modelu koji je također razvijen u suradnji s francuskom Grupom PSA, a najbliži rođak mu je peugeotova 3008-ica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Grandland X je prepoznatljivih obiteljskih linija, a ističu se maska s kromiranim ukrasnim dijelom, opcijska full-LED svjetla, zaštitne plastične obloge donjeg dijela karoserije, stražnji krovni spojler, skriveni završeci ispušnih cijevi i slični detalji. Dimenzije ovog automobila iznose 4477 x 1844 x 1636 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2675 mm. Recimo i kako je 200 mm dulji od Crosslanda X.

U unutrašnjost se može smjestiti petoro putnika, a proizvođač jamči da će im na raspolaganju stajati bogata ponuda prostora, ergonomična te kvalitetan i bogato opremljen interijer. Prtljažnik će ponuditi zapreminu od 514, odnosno 1652 litre, što je 104, odnosno 397 litara više od Crosslanda X.

Kod opreme će naglasak biti na infotainmentu i sigurnosti. Primjerice, oprema će uključivati sustav automatskog kočenja u nuždi, pomoć pri parkiranju, sustav nadzora nad pozornošću vozača, prilagodljivi tempomat sa sustavom prepoznavanja pješaka i sl.

Također, ovaj će model biti opremljen i sustavom Grip Control s pet načina rada, a ostale tehniček karakteristike za sada službeno govoreći ostaju nepoznati. Više o Grandlandu X ćemo saznati najkasnije na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu gdje će biti održana službena premijera.

Ponudu motora će činiti kombinacija opelovih i PSA-ovih pogonskih jedinica, vjerojatno onih iz modela 3008, a vjeruje se kako Grandland X također neće imati opciju pogona na sva četiri kotača. Kupcima će na izboru stajati ručni te automatski mjenjači.

Prodaja ovog automobila će započeti najkasnije početkom iduće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1