Opel Experimental: prvi predstavnik nove ere Opela

Opel Experimental: prvi predstavnik nove ere Opela

Njemački je proizvođač otkrio nekoliko detalja, koji karakteriziraju sljedeći konceptni automobil i najavljuju dizajnerski zaokret te daju uvid u to kako će izgledati budućnost njihove marke

Opel je nedavno predstavio redizajnirani logotip, koji bi ih trebao uvesti u novo razdoblje, a sada izlaze u javnost i s prvim detaljima novog koncepta automobila. Nazvan Opel Experimental, ovo je model koji će postaviti temelje za budućnost njihove marke. Slike otkrivene ovoga tjedna prikazuju dizajnersku studiju automobila modernih linija, s naglaskom na stil aerodinamiku i očuvanje okoliša.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kompanija će tako početi više fokusa stavljati na iznimnu preciznost sklapanja i detalje, a kroz projekt Experimental prikazat će da je budućnost Opela u “snažnom i čistom” dizajnu te tehničkoj profinjenosti. U skorije će vrijeme, kažu, otkriti nešto više detalja o ovom konceptnom vozilu te ostatku ponude.

Ono što sada možemo zaključiti iz priloženoga, jest da će novi logotip odmah naći svoje mjesto na novoj prednjoj masci, da će biti osvijetljen te popraćen dodatnim efektnim svjetlosnim elementima. Isti će motiv biti ponovljen i straga, uz široku LED traku stražnjih svjetala, kao i na ostalim detaljima karoserije. Prikazan je i detalj zanimljivog izgleda naplataka kotača, gdje su također linije moderne, oštre i futurističke. Istu filozofiju slijedit će i unutrašnjost vozila, za koju će materijali biti odabrani na održiv način.

Opel Experimental bit će u potpunosti razotkriven na sajmu IAA Mobility u Münchenu, koji se održava od 5. do 10. rujna.

YouTube MP3 - Hotmail
1