Opel dodatno predstavio Corsu GSi

Opel dodatno predstavio Corsu GSi

Opel je krajem ožujka predstavio GSi izvedbu modela Corsa, no tada nisu objavljeni nikakvi konkretniji podaci o njegovom pogonskom sklopu. To je sada ispravljeno, odnosno sada znamo što čini srce ovog malog sportaša s troja vrata.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Corsu GSi pokreće 1,4-litreni turbobenzinski motor snage 110 kW, odnosno 150 KS te najvećeg okretnog momenta od 220 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s posebno prilagođenim ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te dakako pogonom na prednje kotače, a njihova suradnja će rezultirati ubrzanjem do 100 km/h za 8,9 sekundi te najvećom brzinom od 207 km/h.

Vrijedi reći i kako će se prosječna potrošnja ovog modela kretati oko 6,3 l/100 km, dok će mu se emisija ugljičnog dioksida kretati oko 145 g/km.

Vrijedi spomenuti i kako je Corsa GSi opremljena ovjesom preuzetim s modela OPC te snažnijim kočničkim sustavom u odnosu na standardne verzije. Također, kupcima će biti dostupni 18-colni kotači s gumama dimenzija 215/40, a ova će se Corsa od ostatka ponude razlikovati i raznim detaljima eksterijera, aero paketa, novim završecima ispuha i sl.

Fotografije interijera za sada nisu objavljene, no saznajemo kako će kupcima biti dostupna Recaro sjedala, sportski upravljač, aluminijske pedale te razni drugi ukrasni i slični elementi. Na kraju dodajmo kako bi prodaja ovog modela na europskim tržištima trebala krenuti uskoro.

Podijeli:
1