Opel dobiva novog uvoznog partnera u Hrvatskoj

Opel dobiva novog uvoznog partnera u Hrvatskoj

Opel nastavlja s razvojem svoje poslovne strategije na odabranim europskim tržištima, a Wallis Automotive Europe Kft. postat će njihov veleprodajni uvoznik u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

Opel nastavlja s razvojem svoje poslovne strategije na odabranim europskim tržištima, kao što je zacrtano njhovim strateškim planom. U daljnjem koraku ka bržem rastu, Opel planira svoje poslovanje u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini voditi putem vrlo priznatog i uspješnog Wallis Automotive Europe Kft. kao lokalnog neovisnog uvoznog partnera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ugovor o tome sada je potpisan, a nakon zaključivanja planirane transakcije, Wallis Automotive Europe Kft. postat će veleprodajni uvoznik za pobrojana tržišta stjecanjem Opelovog poslovanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Trenutačni Opelovi zaposlenici koji pokrivaju povezano Opelovo poslovanje bit će transferirani u skladu s važećim zakonima, a najkasnije na datum kada transakcija bude zaključena.

Ova transakcija i pokretanje novog poslovnog modela predmet je službenog odobrenja nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, kažu iz Opela.

“Ovo je još jedna odluka u skladu s našim PACE! strateškim planom koji će naše poslovanje na određenim Europskim tržištima učiniti još agilnijim i efikasnijim, a time i konkurentnijim”, rekao je Xavier Duchemin, Opel/Vauxhallov izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing. “Uvjereni smo da će s ovim novim načinom poslovanja naš brand biti još uspješniji u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.”

Wallis Automotive Europe (WAE) je automobilska sa sjedištem u Budimpešti, a bavi se međunarodnim i domaćim uvozom vozila, dijelova i ostalih automobilskih usluga. WAE je nekada bio uspješni uvoznik BMW-a i Minia za Mađarsku, a danas predstavlja Jaguar i Land Rover u Adriatic regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, S. Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora i Kosovo) i Mađarskoj, te Ssangyong u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj.

1