Nova Opel Corsa odradila testove u europskom zamrzivaču

Nova Opel Corsa odradila testove u europskom zamrzivaču

Šesta generacije Corse je odradila obvezne razvojne testove na sjeveru Švedske, u laponskom Arjeplogu, često zvanom “europskim zamrzivačem”. Dakao, riječ je o testovima izvođenim pri hladnim vremenskim uvjetima, u ovom konkretnom slučaju radilo se o temperaturama oko i ispod -30 stupnjeva.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na rubu arktičkog kruga opelovi stručnjaci su testirali upravljivost nove Corse, rad sustava kao što su ABS, TCS i ESP, rad drugih elektroničkih sustava i sl, kao i općenito ponašanje automobila pri ekstremnoj hladnoći na različitim površinama (snijeg, led, asfalt, makadam).

Podsjetimo, nova će se Opel Corsa temeljiti na PSA-ovoj CMP platformi koju će dijeliti s novom generacijom modela 208. To će rezultirati osjetnim smanjivanjem mase vozila, ugradnjom novih ekonomičnih motora, naprednih sustava pomoći vozaču i sl.

Konkretnije, najlakša izvedba u ponudi bi trebala težiti svega 980 kg, što je otprilike 108 kg manje od prethodne generacije, unatoč zadržavanju istih vanjskih dimenzija (duljina od 4,06 m). Novu Opel Corsu će pokretati PSA-ovi 1,2-litreni turbo benzinski motori u nekoliko izvedbi različite snage. Također, očekuje se i 1,5-litreni turbo dizel, a potvrđena je i električna izvedba koja će na tržište stići tijekom 2020.

Službena premijera će se vjerojatno održati u rujnu u Frankfurtu. Prodaja nove Corse će krenuti prije kraja godine, a kupcima će biti dostupna samo izvedba s petorim vratima.

1