Opel Corsa-e Rally – prvi električni relijaš

Opel Corsa-e Rally – prvi električni relijaš

Opel je za Frankfurt pripremio “prvi električno pokretani reli automobil”, a riječ je o modelu koji se temelji na nedavno predstavljenoj električnoj izvedbi nove generacije modela Corsa. Ovo nije samo salonski koncept, već automobil koji će ući u ograničenu serijsku proizvodnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Corsa-e Rally će biti proizveden u 15 primjeraka i bit će dio ADAC e-Rally Cup natjecanja u sezoni 2020/2021. Očekuje se kako će svoje vozače, odnosno momčadi stajati manje od 50.000 eura.

Corsu-e Rally pokreće električni pogonski sklop snage 136 KS i najvećeg okretnog momenta o 260 Nm. Također, vozilo je opremljeno i s baterijom kapaciteta 50 kWh. Dakle, riječ je o istom pogonskom sklopu koji se ugrađuje u serijsku cestovnu izvedbu.

To je dovoljno za ADAC Opel Rally Cup koji je u proteklim godinama bio ulaznica u svijet relija za mlade vozače iz 18 zemalja. Električni dio ovog natjecanja (e-Rally) kreće od sljedećeg ljeta i ova Corsa će zamijeniti trenutni Adam R2.

Od tehničkih promjena i unaprjeđenja za sada je otkriveno samo da će Corsa-e Rally biti opremljena torsenovim diferencijalom s blokadom proklizavanja. Također, izgledno je da će ovaj model imati dodatnu zaštitu podvozja, snažniji ovjes i druge slične relijaške dorade.

Podijeli:
1