OneLife Rally u Hrvatskoj ostavio pozamašne iznose kazni

OneLife Rally u Hrvatskoj ostavio pozamašne iznose kazni

Sudionici karavane sportskih automobila OneLife Rally, koja se održava na relaciji Rim-Bukurešt, prošli su i kroz Hrvatsku ovoga tjedna, ali su usput platili i ukupne prometne kazne u iznosu većem od 4.500 eura

Policijska uprava Zagrebačka javlja kako su se sudionici karavane sportskih automobila pod nazivom OneLife Rally, koja se održava na relaciji Rim-Bukurešt, na svom proputovanju zadržali u Zagrebu, nakon čega su krenuli dalje autocestom A3 do graničnog prijelaza Bajakovo. Nakon što je završeno njihovo okupljanje na području naselja Blato, policija je pojačala svoje aktivnosti na području grada i na autocesti A3, sve do graničnog prijelaza Bajakovo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pritom je primijećeno da neki od sudionika nisu upravljali svojim vozilima sukladno propisima. Kršili su najveću dopuštenu brzinu na autocesti, a neki su nepropisno vozili lijevom prometnom trakom.

Iz policijske bilježnice

Na području Policijske uprave zagrebačke zaustavljeno je osam vozila, na autocesti A3 kod naplatne postaje Nova Gradiška još četiri, na naplatnoj postaji Lužani još tri te na graničnom prijelazu Bajakovo još jedno vozilo. Prekršitelji su zaustavljeni u automobilima luksuznih marki – od BMW-a i Audija, preko Ferrarija pa do Lamborghinija. Najčešće su kažnjavani zbog prebrze vožnje, a neslavni rekorder Ferrarijem je vozio čak 93 km/h više od najveće dopuštene brzine, kažu iz MUP-a.

Pojedinačne naplaćene novčane kazne iznosile su između 30 i 920 eura. Za vrijeme pojačanog policijskog postupanja tijekom ovoga tjedna sudionicima karavane naplaćene su novčane kazne u iznosu većem od 4.500 eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1