“Okršaj” dva prototipa C_Two na Grobniku

“Okršaj” dva prototipa C_Two na Grobniku

Protekloga tjedna Rimac Automobili objavili su video snimljen na trkaćoj stazi u Grobniku, gdje su njihova dva prototipa s različitim konfiguracijama odrađivala testove

U sklopu testiranja prototipa koje je započelo krajem prošle godine Rimac Automobili izradit će i na različite načine testirati čak 17 komada svojeg novog superautomobila, C_Two, kako bi ga pripremili za dostavu kupcima krajem godine. Komercijalni automobil bit će ponešto drugačiji od modela C_Two viđenih u protekle dvije godine, a nosit će i novo ime koje će tako označiti izlazak iz faze “koncepta”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U testiranjima je Rimčeva tvrtka odlučila iskoristiti i najpoznatiju domaću trkaću stazu, automotodrom Grobnik kod Rijeke. Ovoga tjedna objavili su video testnih krugova koje su njihova dva C_Two koncepta tamo obavila. Svrha testiranja bila je ispitati “u živo” kako funkcioniraju svi sustavi u automobilima.

Opsežni testovi

Kako je rekao pokusni vozač Miroslav Zrnčević, na jednom vozilu fokus je bio na ovjesu a kod drugoga na aerodinamici. Usporedbom različitih konfiguracija inženjeri ispituju koliko koja promjena donosi poboljšanja. Podešavanja se također čine kako bi iskustvo vozača pri svim brzinama bilo što bolje.

Nakon ovih testiranja jedan od prototipa odlazi na Porscheovu talijansku stazu Nardo kako bi se obavila dodatna testiranja i nadogradnje sustava, te kako bi se s Pirellijem ispitali detalji oko guma. Drugi ostaje u Zagrebu, a na njemu će se raditi ispitivanja pogona, hlađenja i drugih sustava. Iz kompanije kažu da su se u stvarnim uvjetima vožnje ponovili rezultati iz simulacija, te kako su s time vrlo zadovoljni.

1