Od sada možete naručiti i blindirani Volvo XC90 Armoured

Od sada možete naručiti i blindirani Volvo XC90 Armoured

Nakon što je u proteklih nekoliko godina zaprimio mnoge upite svojih kupaca zainteresiranih za blindiranu izvedbu modela XC90, Volvo im je odlučio udovoljiti te je ponuda upravo proširena takvim automobilom.

Rad na razvoju ovog modela je započeo prije nešto više od dvije godine. Konačni proizvod zadovoljava standard VPAM VR8, što znači kako svojim putnicima nudi više no solidnu razinu balističke zaštite, odnosno otpornost na napad metkom kalibra 7,62 mm, detonaciju 15 kg TNT-a na udaljenosti od 4 metra i napad DM51 granatom, bilo da eksplodira ispod automobila, sa strane ili na krovu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

XC90 Armoured se temelji na modelu XC90 T6 AWD Inscription koji se nakon proizvodnje iz pogona u švedskom Torslandu seli u njemački Bremen u pogone TRASCO-a, specijaliziranog proizvođača visoko kvalitetnih blindiranih vozila. Proizvodnja ovih automobila nije otvorena za javnost u smislu materijala i načina izrade.

Ono što putnika najviše štiti je čelik visoke čvrstoće i debljine oko 10 mm, a debljina posebnih stakala se kreće oko 50 mm. Sva zaštiti masi ovog modela doprinosi s oko 1400 kg, što znači da uz pet putnika ova automobil težu oko 4490 kg. Drugim riječima, posebno prilagođeni ovjes i kočnice se podrazumijevaju.

Prve isporuke su zakazane prije kraja ove godine, a kupcima će od sljedeće godine biti dostupna i “light” izvedba temeljena na modelima XC60 T6 AWD Inscription i XC90 T6 AWD Inscription.

Podijeli:
1