Od 2025. svi DS-ovi modeli s elektrificiranim pogonom

Od 2025. svi DS-ovi modeli s elektrificiranim pogonom

Grupa PSA želi pozicionirati marku DS u premium segment, a kao jedan od osnovnih koraka u tom smjeru je elektrifikacija ponude. Upravo stoga od sredine sljedećeg desetljeća DS planira u potpunosti elektrificirati svoju ponudu, odnosno kupcima nuditi samo električne i hibridne modele.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do 2025. DS ima dosta vremena za provođenje ovog plana, no na modele s elektrificiranim pogonom nećemo dugo čekati. Naime, prema posljednjim saznanjima DS će već u narednih par tjedana predstaviti svoj prvi u potpunosti električni model koji će nastupiti na ovogodišnjem pariškom auto salonu. ZA sada nije poznato o kojem će se točno modelu raditi, no vjerojatno će biti riječ o električno pokretanom DS3 Crossbacku s autonomijom od oko 450 km i snage oko 115 KS.

Sljedeće će godine početi prodaja modela DS7 Crossback E-tense 4×4, a radit će se o plug-in hibridnom vozilu snage 305 KS te električne autonomije od oko 50 km. Nakon njega će uslijediti i drugi elektrificirani modeli, a Grupa PSA trenutno planira otprilike četrdeset električnih modela koji će nositi značke DS-a, Peugeota, Citroëna te Opela.

Podijeli:
1