Novi znak Dacie od sada na svim njihovim vozilima

Novi znak Dacie od sada na svim njihovim vozilima

Obilježja novog vizualnog identiteta marke Dacia dosad smo mogli vidjeti u službenim dokumentima te u Dacijinim prodajnim salonima, a sada je vrijeme da zažive i na samim vozilima

Dacia je još lani otkrila svoj novi vizualni identitet, koji se prvo počeo pojavljivati na njihovim tiskanim materijalima, pa potom stigao u prodajne salone, a sada će stići i na najvažnije mjesto – na sve Dacijine automobile. Glavno obilježje novog identiteta marke, amblem nazvan Dacia Link, krasit će tako središnji dio prednje rešetke u osvježenom bijelom izdanju, na svim modelima koji će ubuduće biti prodavani. Amblem, koji donosi stilizirana minimalistička slova D i C, zastupljen je i na središnjem dijelu pokrova svih kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Druga vidljiva promjena odnosi se na izgled logotipa na stražnjem kraju te upravljaču. Namjerno pojednostavljen, minimalistički izgled slova upotrijebljen je kako bi se olakšalo njihovo raspoznavanje – izbliza ili izdaleka, Dacia Link već je prepoznatljivo vizualno obilježje marke, smatraju njihovi dizajneri.

Otkrivanje cijele palete marke Dacia s obilježjima novog vizualnog identiteta treće je i posljednje poglavlje provedbe redizajna. Početak narudžbi najavljen je za 16. lipnja, a prve isporuke očekuju se u zadnjem tromjesečju godine.

Obnovljena gama

Dacia je u samo nekoliko mjeseci obnovila svoju ponudu i predstavila dva nova pojačanja: električni Spring i Jogger.

Implementacija novih vizualnih obilježja označava vrhunac obnove koju provodi marka. Unatoč opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala vjerna svojim temeljnim vrijednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca.

Vozila marke Dacia prije svega su robusna i pouzdana, svestrana su u punom smislu te riječi pa ih se može koristiti u najrazličitije svrhe, bilo za odlazak do grada ili vikend izlet u divljini. Nova sivozelena boja Lichen Khaki, slična boji prirodne mahovine, zasjat će na novim modelima i naglasiti Dacijinu usku povezanost s prirodom.

Najviše 180 km/h

Dacia će postupno provoditi i obveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini dioničara. Tako će od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/h.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1