Novi Volvo V60 – praktičnost u elegantnom izdanju

Novi Volvo V60 – praktičnost u elegantnom izdanju

Volvo je pred ženevsku premijeru predstavio novu generaciju modela V60. Ovaj se automobil dakako temelji na modularnoj platformi SPA, a na dizajn vanjštine i interijera najveći je utjecaj imao veći V90. Sve u svemu rezultat je elegantan, tehnički napredan, luksuzan i praktičan automobil koji bi trebao predstavljati ozbiljnu konkurenciju njemačkoj premium trojci.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Volvo V60 je dugačak 4761 mm, a međuosovinski mu razmak iznosi 2872 mm. Zahvaljujući rastu spomenutih dimenzija povećana je ponuda prostora unutar elegantne i minimalistički uređenje putničke kabine te prtljažnika. Točnije, zapremina potonjeg sada iznosi 529 (+99 l), odnosno 1364 l kada se preklope nasloni stražnje klupe.

Kako se od jednog Volva može i očekivati novi V60 će biti opremljen bogatom sigurnosnom i infotainment opremom, a mnogi elementi su preuzeti s modela serije 90 te XC60. Tu prvenstveno mislimo na sustav City Safe s automatskim kočenjem, sustav polu autonomnog upravljanja Pilot Assist i sl.

Nadalje, V60 će biti prvi model temeljen na SPA platformi koji će biti dostupan s dva plug-in hibridna pogonska sklopa. Prvi je T6 Twin Engine AWD koji će razvijati snagu od 340 KS, a drugi T8 Twin Engine AWD snage 390 KS. Oba su dakako kombinacija benzinskog i električnog motora te baterija i, kao što im sam naziv kaže, pogona na sva četiri kotača.

Također, u ponudi će se još nalaziti benzinski motori u izvedbama T5 i T6 te dizelaši D3 i D4. Prodaja ovog automobila će krenuti tijekom ljeta.

Podijeli:
1