Novi Volkswagen Touareg – premijera do kraja tjedna

Novi Volkswagen Touareg – premijera do kraja tjedna

Volkswagen će novu, treću generaciju modela Touareg predstaviti prije kraja ovog tjedna. Točnije, to bi se trebalo dogoditi u petak, a mjesto premijere je Peking pa bi novi Touareg i prvi jasni nastup trebao imati na ovogodišnjem izdanju tamošnjeg auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, novi Touareg će se temeljiti na VW-ovoj MLB Evo platformi koju dijeli s modelima kao što su Audi Q7 i Porsche Cayenne. Ona je Touarega, kao i za spomenuta vozila, posebno prilagođena, a isto vrijedi i za upravljački sustav, ovjes i sl. Prema sadašnjim saznanjima međuosovinski razmak Touarega je navodno 70 mm kraći nego što je kod Q7.

Nadalje, unatoč općenitom rastu dimenzija, a zahvaljujući platformi, novi je Touareg lakši model što bi se trebalo odraziti na ekonomičnost i agilnost te upravljivost automobila. Tome će također pripomoći i dostupnost zračnog ovjesa, sustav upravljanja na sva četiri kotača i sl.

Konačni dizajn ovog vozila će biti pod velikim utjecajem koncept T-Prime GTE i modela Arteon. Najuočljiviji detalj će svakako biti novi prednji kraj sa širokom maskom spojenom s LED svjetlima, dok će unutrašnjost biti opremljena najnaprednijim sustavima Grupe VW, uključujući i digitalnu instrumentnu ploču te razne sustave pomoći vozaču.

Kupcima će na izboru ispočetka stajati 4 i 6-cilindrični benzinski i dizelski pogonski strojevi, obujma 2 i 3 litre, a kasnije bi se ponuda trebala proširiti plug-in hibridnom te navodno i dizelskom V8 izvedbom.

Volkswagen je do sada objavio nekoliko najavnih video teasera kao i sliku konačne izvedbe skrivene pod pokrivačem i spremne za skoru premijeru. Uskoro više.

Podijeli:
1