Novi Volkswagen Touareg krenuo u Peking

Novi Volkswagen Touareg krenuo u Peking

Volkswagen će na ovogodišnjem pekinškom auto salonu predstaviti novu generaciju modela Touareg. Njemački je proizvođač već u nekoliko navrata najavio skoru premijeru ovog automobila, a sada je krenula i serija video teasera u kojima ćemo moći vidjeti put ovog automobila iz VW-ove slovačke tvornice u Bratislavi do Pekinga. Putovanje od preko 16.000 Eura će novi Touareg odvesti kroz 11 zemalja i preko dva kontinenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, Volkswagen nas je prigodnim video zapisom ukratko podsjetio i na povijest ovog modela koji je na tržište prvi put stigao tijekom 2002. Novosti dizajna neće biti velike, a najveći će utjecaj biti onaj modela Arteon i studije T-Prime GTE. Uređenje interijera bi također trebalo biti u skladu s posljednjim VW-ovim novitetima, a svakako se može očekivati bogata ponuda prostora, napredna oprema, digitalna instrumentna ploča i sl.

Od tehničkih detalja valja reći da će se ovaj automobil temeljiti na MLB Evo platformi te da će biti dostupni zračni ovjes, sustav upravljanja na stražnje kotače, 4 te 6-cilindrični motori. Točnije, Touareg bi isprva trebao biti dostupan s 2,0-litreni TSI te 3,0-litrenim V6, kao i dizelskim 3.0 V6 TDI motorima, a kasnije se može očekivati dolazak plug-in hibridne verzije. Na kraju dodajmo i da bi VW mogao proizvesti i sportski nastrojenu R izvedbu.

Volkswagen je do sada prodao skoro milijun primjeraka ovog automobila, a za očekivati je kako će novitet biti i popularniji. Službena premijera novog Touarega će biti održana 23. ožujka, no vjerojatno ćemo i prije tog datuma doznati nove pojedinosti o njemu.

Podijeli:
1