Novi Volkswagen Touareg će biti predstavljen u travnju 2018.

Novi Volkswagen Touareg će biti predstavljen u travnju 2018.

Trenutna generacija volkswagenovog velikog SUV-a predstavljena je još 2010. pa je sasvim jasno kako se ovom Touaregu bliži mirovina te da se bliži dolazak njegovog nasljednika. Prema posljednjim saznanjima nova će generacija biti predstavljena u travnju iduće godine na auto salonu u Pekingu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle na istom onom mjestu gdje je 2016. predstavljen konceptni model T-Prime GTE s kojim je VW u osnovi i najavio novi Touareg. Za očekivati je kako će novi Touareg narasti dimenzijama kako bi se otvorio dodatni prostora za proširenje VW-ove SUV/crossover ponude. Riječ je o procesu koji je već započeo, a u bliskoj budućnosti će se i nastaviti.

Dizajn će biti usklađen s posljednjim VW-ovim novitetima te pod značajnim utjecajem spomenute studije. Rast dimenzija će dovesti do povećanja ponude prostora unutar putničke kabine, a putnici mogu očekivati bogatu i naprednu opremu, posebno kada je riječ o sigurnosti i infotainmentu.

S tehničke strane novi će se Touareg dakako temeljiti na VW-ovoj MLB Evo platformi koja čini osnovu audijevog Q7, porscheovog Cayennea, bentleyevog Bantayge i lamborghinijevog Urusa. Sudeći prema do sada dostupnim informacijama Touareg će najsličniji biti modelu Q7 te će od njega posuditi dobar dio motorizacije, a u ponudi bi se trebala naći i hibridna verzije.

Pojedini izvori javljaju i kako bi novi Touareg mogao dobiti dinamičnije dizajniranu karoserijsku izvedbu koja bi bila slična BMW-ovom X6 i sličnim modelima, no s druge strane VW bi taj segment lako mogao ostaviti budućem Audiju Q8. Ono što je vjerojatnije je da će novi Touareg dobiti svoju performance R verziju.

Podijeli:
1