Novi Volkswagen Polo stiže u Frankfurt

Novi Volkswagen Polo stiže u Frankfurt

Volkswagen će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti novu generaciju modela Polo. Očekuje se da će se novi model uvelike razlikovati od prethodnika, a prvenstveno stoga što će se temeljiti na novoj MQB-A0 platformi te će ga pokretati dorađena motorizacija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuta nova platforma će rezultirati manjim rastom dimenzija novog Pola, no istodobno će omogućiti smanjenje njegove ukupne mase. Vanjski dizajn će biti nešto dinamičniji od trenutnog modela, no ne treba očekivati značajnija odstupanja od recentnih volkswagenovih obiteljskih linija.

Nova će generacija Pola kupcima biti sigurno dostupna u verzijama s trima i petorim vratima, dok bi produkcijska verzija modela konceptnog modela T-Cross Breeze trebala zamijeniti CrossPolo. Interijer bi kupce trebao privući visokim stupnjem ergonomije i kvalitetnom izradom, kao i jednostavnim i modernim dizajnom. Dakako, puno se očekuje i od opreme, posebno kada je riječ o sigurnosti i infotainmentu.

Kada je riječ o motorizaciji očekuje se da će novi Polo zamijeniti dosadašnji 1,4 TSI s novim 1.5 TSI motorom snage 130 i 150 KS, a ulazne će izvedbe pokretati nekoliko verzija 1,0-litrenog 3-cilindričnog TSI pogonskog stroja snage 65, 75, 95 i 115 KS. Dizelsku će ponudu činiti nekoliko verzija 1,6-litrenog TDI motora, dok bi vrh ponude navodno trebao činiti Polo GTI s 2,0-litrenim TSI motorom snage iznad 200 KS. S ovim će motorima biti dostupni 5 i 6-stupanjski ručni te 7-stupanjski automatski mjenjači s dvije spojke.

U konačnici kupcima će biti ponuđena i hibridna verzija, dok će uloga u potpunosti električnog modela u ovom segmentu pripasti produkcijskog izvedbi studije I.D. koja se očekuje do 2020.

Uskoro bi trebali saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1