Novi Volkswagen Polo – posljednja najava sutrašnje premijere

Novi Volkswagen Polo – posljednja najava sutrašnje premijere

Volkswagen je pred sutrašnju premijeru objavio vjerojatno posljednji teaser novog Pola. Ovaj put je riječ o kratkom video zapisu s kojim je još jednom potvrđeno da će novi Polo biti predstavljen sutra u 11 sati na posebnoj priredbi u Berlinu. Očekuje se kako će prvi javni nastup za šrioke mase biti onaj u Frankfurtu, a prodaja će započeti prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posjetimo, novi Polo će se temeljiti na MQB A0 platformi te će biti nešto veći, ali i lakši od svog prethodnika. Dizajn bi trebao biti evolucija trenutnog modela, odnosno usklađivanje s ostatkom modelne obitelji i bez većih iznenađenja.

Nova će se generacija moći pohvaliti naprednijom opremom preuzetom iz Golfa, poput digitalne instrumentne ploče, posljednje izvedbe VW-ovog infotainment sustava, a gotovo je sigurna i ugradnja pojedinih sustava polu-autononog upravljanja i sl. Također, vrijedi reći i da će Polo navodno i dalje biti dostupan u izvedbama s trima i petorim vratima.

Pokretat će ga nekoliko TSI i TDI motora uključujući i novi 1.5 TSI snage 130 i 150 KS, kao i 3-cilindrični 1.0 koji će otvoriti ponudu. Ljubiteljima dizela će biti ponuđen 1,6-litreni TDI, dok će vrh ponude ponovno činiti GTI verzija s 2,0-litrenim TSI pogonskim strojem snage oko 200 KS.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1