Novi Volkswagen Polo GTI će pokretati motor iz Golfa GTI

Novi Volkswagen Polo GTI će pokretati motor iz Golfa GTI

S obzirom da bi sljedećoj generaciji Golfa GTI snaga motora trebala osjetno porast, točnije očekuje se da će biti veća od 260 KS, sljedeći Polo GTI ima prostora za rast, a tu dakako mislimo na snagu njegovog pogonskog stroja. Auto Express, pozivajući se na insajdere, tvrdi da će sljedeći Polo GTI pokretati 2,0-litreni TSI iz prethodnog Golfa GTI snage oko 200 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, očekuju se određena unaprjeđenja u odnosu na verziju iz spomenutog Golfa prvenstveno kako bi se zadovoljili novi emisijski standardi pa nije poznato hoće li mu i koliko narasti snaga, no veću razliku u odnosu na trenutni Polo GTI (192 KS; 320 Nm) će predstavljati veći okretni moment. U svakom slučaju vjeruje se da će sljedeći Polo GTI do 100 km/h ubrzavati za manje od 6 sekundi.

Nadalje, znamo da će se temeljiti na MQB-A0 platformi što će mu smanjiti masu, a GTI verzija će se od standardne verzije razlikovati agresivnijim dizajnom, sportskim ovjesom, dorađenim kočnicama, upravljačkim sustavom i sl.

Premijera novog Pola se očekuje već ove jeseni u Frankfurtu, a GTI verzija će najvjerojatnije stići u drugoj polovici sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1