Novi Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Novi Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Sada kada je Ford predstavio novi Focus, a Toyota novi Auris čini se kako je u svijetu hatchbacka započela možda i najsnažnija borba za predvodnika C segmenta. Svjesni su toga i u Volkswagenu pa bi odgovor u vidu nove, osme generacije Golfa trebao biti, prema posljednjim izvještajima, spektakularan.

Naime, VW već neko vrijeme razvija novu generaciju ovog automobila i sam proces je u poodmakloj fazi te su testni prototipi već viđeni na cestama i stazama. Vanjština automobila je trenutno skrivena zaštitnom maskom te ne otkriva previše o dizajnu, no oni koji su vidjeli unutrašnjost tvrde kako će upravo ona biti jedan od glavnih aduta ovog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedna od novosti koje otkrivaju testni primjerci je da će stražnji kraj biti nešto dulji, a isto vrijedi i za međuosovinski razmak. To će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine te u prtljažniku. Ukupno gledajući značajna utjecaj na vanjski izgled će imati modeli poput Arteona i Touarega, a to će se prvenstveno očitovati na maski motora, svjetlima i sličnim detaljima.

Unutrašnjost bi mogla lako nadmašiti konkurenciju s pojedinim značajkama preuzetim iz novog Touarega, odnosno s digitalnom instrumentnom pločom, većim središnjim zaslonom, mogućim dodatnim zaslonom za kontrolu ventilacije i sl. Također, očekuju se još kvalitetniji materijali i viša razina izrade, nova ručica mjenjača, novi upravljač, otvori za ventilaciju…

S tehničke strane novi će se Golf dakako temeljiti na posljednjoj izvedbi modularne MQB platforme, a pokretat će ga poznati turbo benzinski i dizelski motori. U ponudi će se naći i plug-in hibridna verzija, a očekuje se i ugradnja 48-voltnog električnog sustava koji će u formi tzv. blagog hibrida dodatno doprinijeti ekonomičnosti. Također vrijedi reći i da će dodatna upotreba lakših materijala sniziti masu vozila za oko 50 kilograma.

Proizvodnja novog Golfa će navodno započeti u lipnju iduće godine, a VW će javnost s ovim automobilom upoznati najvjerojatnije na sljedećem ženevskom auto salonu. Novi će Golf na tržišta započeti pristizati u drugoj polovici 2019.

Podijeli:
1