Novi Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Novi Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Sada kada je Ford predstavio novi Focus, a Toyota novi Auris čini se kako je u svijetu hatchbacka započela možda i najsnažnija borba za predvodnika C segmenta. Svjesni su toga i u Volkswagenu pa bi odgovor u vidu nove, osme generacije Golfa trebao biti, prema posljednjim izvještajima, spektakularan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, VW već neko vrijeme razvija novu generaciju ovog automobila i sam proces je u poodmakloj fazi te su testni prototipi već viđeni na cestama i stazama. Vanjština automobila je trenutno skrivena zaštitnom maskom te ne otkriva previše o dizajnu, no oni koji su vidjeli unutrašnjost tvrde kako će upravo ona biti jedan od glavnih aduta ovog vozila.

Jedna od novosti koje otkrivaju testni primjerci je da će stražnji kraj biti nešto dulji, a isto vrijedi i za međuosovinski razmak. To će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine te u prtljažniku. Ukupno gledajući značajna utjecaj na vanjski izgled će imati modeli poput Arteona i Touarega, a to će se prvenstveno očitovati na maski motora, svjetlima i sličnim detaljima.

Unutrašnjost bi mogla lako nadmašiti konkurenciju s pojedinim značajkama preuzetim iz novog Touarega, odnosno s digitalnom instrumentnom pločom, većim središnjim zaslonom, mogućim dodatnim zaslonom za kontrolu ventilacije i sl. Također, očekuju se još kvalitetniji materijali i viša razina izrade, nova ručica mjenjača, novi upravljač, otvori za ventilaciju…

S tehničke strane novi će se Golf dakako temeljiti na posljednjoj izvedbi modularne MQB platforme, a pokretat će ga poznati turbo benzinski i dizelski motori. U ponudi će se naći i plug-in hibridna verzija, a očekuje se i ugradnja 48-voltnog električnog sustava koji će u formi tzv. blagog hibrida dodatno doprinijeti ekonomičnosti. Također vrijedi reći i da će dodatna upotreba lakših materijala sniziti masu vozila za oko 50 kilograma.

Proizvodnja novog Golfa će navodno započeti u lipnju iduće godine, a VW će javnost s ovim automobilom upoznati najvjerojatnije na sljedećem ženevskom auto salonu. Novi će Golf na tržišta započeti pristizati u drugoj polovici 2019.

Podijeli:
1