Novi Volkswagen Golf će imati slobodniji dizajn

Novi Volkswagen Golf će imati slobodniji dizajn

Golf je svakako jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji model u volkswagenovoj ponudi, a sljedeća generacija ovog kompakta se na tržištu može očekivati najkasnije tijekom 2019. O ovom se novitetu za sada malo toga službeno zna, no njemački Auto Motor und Sport navodi kako će se raditi o slobodnije i hrabrije dizajniranom automobilu s ponešto izmijenjenim proporcijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveće novosti će biti one vezne uz “lice” ovog vozila koje će dobiti izraženija masku motora i svjetla s novom grafikom, a općenito će biti unaprjeđena aerodinamičnost vozila kako bi se dodatno pozitivno utjecalo na povećanje ekonomičnosti. Novi Golf će vjerojatno predstavljati sljedeći korak u razvoju obiteljskog VW-ovog dizajna pa će s njim biti predstavljene i neke novosti koje će se kasnije proširiti na druge modele.

Nadalje, novi će se Golf temeljiti na dorađenoj verziji platforme MQB, a samo će na njena upotreba učiniti ovaj novitet 50-ak kilograma lakšim od sadašnjeg modela. Dodatnom smanjenju potrošnje goriva će doprinijeti i nova linija EA 211 evo motora koja bi pak s druge strane trebala unaprijediti performanse ovog automobila.

Konkretnijih podataka za sada nema, no novi će Golf svakako biti ponuđen u verziji tzv. blagog hibrida, na europskim će tržištima posebna pažnja biti posvećena dizelskim motorima, a električni e-Golf će vrlo vjerojatno biti isključen iz ponude s obzirom kako bi električnu ponudu trebali popuniti modeli iz linije I.D. Dodajmo i kako bi se u Golfovoj ponudi trebala naći i plinska verzija.

Snažan adut novog Golfa će biti i napredni sigurnosni sustavi i sustavi pomoći vozaču te infotainment, no o svemu tome ćemo više saznati kad iz Volkswagena odluče služben progovoriti o ovom novitetu.

Podijeli:
1